Skip to main content
Petek, 1. december 2023
02.03.2020
10:42
Požar v Sobenji vasi
Foto: PGD Brežice
V delu brežiške občine so se v soboto zvečer, nekaj po 21. uri, oglasile sirene. V Sobenji vasi je ogenj zajel večji gospodarski objekt, več pa v nadaljevanju novice.

2. MAREC 2020

(10:41) Kaj o požaru pravijo policisti?

Starejši objekt je zgorel v celoti

V soboto nekaj po 21. uri so bili policisti Policijske postaje Brežice obveščeni o požaru gospodarskega objekta v Sobenji vasi. Gasilci so požar omejili in pogasili, vendar je starejši lesen gospodarski objekt zgorel v celoti.

Na tožilstvo bodo poslali poročilo

Policisti in kriminalisti bodo po opravljene ogledu in zbranih obvestilih o okoliščinah in vzroku za nastanek požara seznanili okrožno državno tožilstvo.

Požar v Sobenji vasi

1. MAREC

(08:15) Gorelo gospodarsko poslopje

Gasilcem je veliko preglavic povzročal tudi veter

Ob 21.01 je v naselju Sobenja vas, občina Brežice, gorelo gospodarsko poslopje. Posredovali so gasilci PGD Sobenja vas, Cerina, Obrežje, Skopice in Brežice. Gasilci so ogenj, ki je leseno zidan objekt v izmeri okoli 25 x 8 metra uničil, pogasili.

Objekt v dimenzijah 25 x 8 metrov

Gasilcem je kljub močnemu vetru pred ognjem uspelo obvarovati stanovanjsko hišo in ostale pomožne objekte, je pa požar poleg sena uničil tudi nekaj kmetijske opreme in mehanizacije.

Gasilcem je nagajal močan veter, pred ognjem jim
je uspelo rešiti nekaj domačih živali.

Nekaj domačih živali jim je uspelo rešiti, 8 koz je poginilo

Gasilcem je uspelo pred ognjem rešiti nekaj domačih živali, osem koz pa je poginilo.

Na kraju je bil tudi dežurni iz Elektra Celje

Na kraj je bil napoten tudi dežurni pri Elektro Celje, ki je odklopil električni tok, obveščene so bile pristojne službe. Na gasilski straži so sicer do 5.27 ostali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sobenja vas in Cerina.

Fotogalerija (Foto: PGD Obrežje)

29. FEBRUAR

(21:30) Oglasil se je sistem javnega alarmiranja

BREŽICE Kot pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice, so minuto po 21. uri v delu brežiške občine vklopili sistem javnega alarmiranja z znakom za preplah. V Sobenji vasi je namreč prišlo do požara na gospodarskem objektu in ob tem so v akcijo poslali gasilce štirih društev.

V akciji gasilci štirih društev

Kakor dodajajo na številki 112, so v akcijo poslali gasilce iz prostovoljnih gasilskih društev Sobenja vas, Cerina, Obrežje in Skopice.

(eP)

brežice
pgd brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi