Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
27.11.2020
14:53
Spodnji Stari Grad, požar v Centru za ravnanje z odpadki
Grafika: ePosavje.com
Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so bili ob 11. uri in 42 minut obveščeni o požaru na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad. Kot predvidevajo, je do požara prišlo zaradi samovžiga.

Požar na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad

"Vsi požarno - varnostni sistemi so uspešno delovali"

KRŠKO Kot so sporočili iz družbe Kostak, d.d., je nekaj pred 12. uro prišlo do požara na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad. Ob 11. uri in 40 minut, je prišlo do izrednega dogodka, do samovžiga in manjšega požara. "Z gasilci Poklicne gasilske enote Krško smo uspešno lokalizirali in pogasili manjši požar. Zahvaljujemo se poklicnim gasilcem in vsem našim zaposlenim, ki so posredovali zelo profesionalno in preprečili večji požar," je ob tem povedal Martin Baznik, vodja proizvodnje za ravnanje s surovinami na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad.

Predvidevajo, da je do požara prišlo zaradi razlitja dveh baterij med odpadki

"Zahvaljujemo se gasilcem PGE Krško in našim delavcem na centru za hiter odziv"

Predsednik uprave družbe Kostak, d. d., Miljenko Muha je dodal, "da so se ukrepi ter aktivnosti vseh zaposlenih in profesionalne ekipe gasilcev iz Poklicne gasilske enote Krško izkazali kot izjemno učinkoviti, skupaj so požar takoj obvladali. Zahvaljujemo se gasilcem iz PGE Krško za izjemno hiter odziv in vsem našim delavcem na centru, ki so požar tudi prvi opazili, oziroma jih je  nanj opozoril alarm požarnega varnostnega sistema." Kakor dodaja Baznik, po pogovoru z gasilci predvidevajo, da je do požara prišlo zaradi stika in razlitja dveh baterij, s tem pa samovžiga folije. 

Poziv k pravilnemu ločevanju odpadkov

Nevarni odpadki ne sodijo med mešane komunalne odpadke

Ob tem znova pozivajo vse uporabnike, da dosledno upoštevajo navodila glede pravilnega ločevanja odpadkov - še posebej takšnih, ki so vnetljivi in nevarni ter predstavljajo izjemno tveganje za okolje. Nevarnih in posebnih odpadki ne smemo odlagati skupaj z mešanimi komunalnimi odpadki, z njimi je potrebno ravnati izjemno pazljivo. In potem do takšnih izrednih dogodkov ne bo več prihajalo.

Kaj o požaru pravijo na sos112?

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice ob tem pravijo, da je "ob 11.37 je zagorelo v Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad v občini Krško. Požar so ob pomoči delavcev na deponiji pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško."

Redna usposabljanja v primeru izrednega dogodka

Na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad sicer redno potekajo usposabljanja zaposlenih o požarni varnosti, ki jih izvajajo v sodelovanju s Poklicno gasilsko enoto Krško. Nazadnje so takšno vajo v primeru izrednega dogodka pripravili v začetku oktobra. 

(bš)

krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja