Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
18.02.2021
13:01
Novo mesto, prijeli vlomilce
Foto: Policijska postaja Novo mesto
Policisti in kriminalisti pri preiskavah vlomov ugotavljajo, da se storilci običajno pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja.

Poziv občanom

KRŠKO Kot pravijo policisti, neznanci opazujejo hiše in navade stanovalcev, vlamljajo pa največkrat v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. Policisti občane pozivajo, da jih obveščate o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja.

Nasveti policistov

"Občanom svetujemo, da tudi v primerih, ko hišo zapustijo le za krajši čas (sprehod, delo na vrtu, odhod v trgovino ipd.), dosledno zapirajo okna in zaklepajo vrata in poskrbijo, da hiša ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti naj poprosijo sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste," dodajajo v sporočilu.

Kaj največkrat kradejo neznanci?

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto še vedno najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Občanom svetujejo, da doma ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita.

Ste postali žrtev vloma? Nikar ne vstopajte v prostor!

"Vsakomur, ki bi postal žrtev vloma svetujemo, naj nas o tem takoj obvesti na številko 113. Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja," pravijo policisti.

(eP)

policija
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja