Skip to main content
V Posavju 5.4° C Petek, 3. februar 2023
17.11.2020
11:34
Policija, 0.0 šofer
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Od leta 2013 je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah, ki so jih povzročili vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog umrlo 30 ljudi.

Za volan le trezni!

34% povzročiteljev smrtnih nesreč pod vplivom alkohola ali drog

KRŠKO Policisti pravijo, da je bilo kar 34% povzročiteljev smrtnih prometnih nesreč pod vplivom alkohola ali drog. "Vse voznike ponovno pozivamo, naj vozijo le trezni. Če so pili alkoholne pijače naj ne sedejo za volan, ampak naj vozi nekdo, ki ni pil," pravijo policisti. 

Previdno na cestah

Policisti v v tem obdobju opozarjajo tudi na upoštevanje vseh drugih cestno prometnih predpisov, predvsem na prilagoditev hitrosti vožnje razmeram na cesti. Ceste so namreč na izpostavljenih delih mokre in spolzke, na cesti je tudi več odpadlega listja.

Kolesarska steza v Brestanici

Kolesarji in pešci, pozor!

Poskrbite za svojo vidnost

Policisti na odgovorno ravnanje opozarjajo tudi kolesarje in pešce, saj tudi pri njih alkohol predstavlja dejavnik tveganja. Poskrbijo naj za vidnost, nosijo odsevna telesa in svetlejša oblačila.

Bodimo odgovorni do sebe in drugih

"Tudi v prometu velja - bodimo odgovorni do sebe in drugih. Z uživanjem alkohola ali drog bistveno povečamo tveganje za prometno nesrečo in s tem v teh težkih časih še dodatno obremenjujemo naše zdravstvene delavce," dodajajo policisti.

(bš)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi