Skip to main content
V Posavju -2° C Četrtek, 3. december 2020
24.06.2019
12:55
Foto: arhiv ePosavje
Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklem tednu na območju Posavja zabeležili 30 izrednih dogodkov, od tega 11 v občini Krško, 9 v občini Brežice in 10 v občini Sevnica.

Vikend na 112

Sobota

V soboto, ob 13.44 je bilo, je občine Sevnica, Krško in Brežice zajelo močno neurje v katerem je bilo razkritih in poplavljenih več objektov, podrtih dreves na cestišče in poplavljenih cest. Posredovali so cestna in komunalna podjetja ter gasilska društva, ki so sanirali in odstranili posledice neurja.

Sevnica

V občini Sevnica je v času neurja delno razkrilo dva stanovanjska in štiri gospodarske objekte, meteorna voda pa je poplavila sedem objektov. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, Šentjanž in Loka, ki so objekta pokrili ter iz objektov izčrpali meteorno vodo.

Krško

V občini Krško je v času neurja na cestišče podrlo več dreves. Podrta drevesa so odstranili dežurni delavci cestnih in komunalnih podjetij.

Brežice

V občini Brežice je v času neurja delno razkrilo en poslovni objekt, meteorna voda pa je poplavila pet stanovanjskih objektov. Posredovali so gasilci PGD Bizeljsko, Veliki Obrež, Globoko, Brežice in Brežice okolica, ki so objekt pokrili ter iz stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo.

Nedelja

Nesreča v Veliki vasi

Ob 6.29 se je v Veliki vasi, občina Krško, osebno vozilo prevrnilo na streho in obstalo na cestišču. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom postavili vozilo na kolesa in ga umaknili s cestišča. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so udeleženo osebo pregledali in ga predali v domačo oskrbo.

Poplavljal Impoljski potok

Ob 11.09 je v bližini naselja Dolnje Impolje, občina Sevnica, Impoljski potok zaradi naplavin poplavljal cestišče. Naplavine so z delovnim strojem odstranili in sprostili pretok potoka dežurni delavci Komunale Sevnica.

(eP)

krško
brežice
sevnica
reco brežice
gasilci
nmp krško
pge krško

Pridružite se nam