Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
11.10.2021
11:39
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V petek so imeli brežiški policisti opravka s 43-letnico in 47-letnikom, ki sta zmotila postopek pri Župelevcu. V noči na nedeljo kršitelj pri Bizeljskem bežal pred policisti.

43-letnica napihala pri Župelevcu

Brežiški policisti so v petek nekaj po 20.30 na območju Župelevca opravljali kontrolo prometa in ustavili osebni avtomobil znamke Škoda. Policisti so ustavili 43-letnico in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imela 1,14 miligramov alkohola (2,4 g/kg).

V postopek se je vmešal še 47-letnik

Kot pravijo policisti, kršiteljica njihovih ukazov ni upoštevala ukazov policistov, v postopek pa se je vmešal tudi 47-letni potnik v njenem vozilu, ki je policistu poskušal preprečiti izvedbo postopka. Možakar je policista žalil, mu grozil in ga udaril, zato so policisti zoper oba uporabili prisilna sredstva, ju obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Oba se bosta še zagovarjala

Policisti bodo za 43-letnico vložili obdolžilni predlog, zoper 47-letnega osumljenca pa na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Bežal pred policisti

Brežiški policisti so v noči na nedeljo na območju Bizeljskega ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo, v Stari vasi na Bizeljskem je avtomobil ustavil in poskušal peš pobegniti.

Alkotest in strokovni pregled je odklonil

Policisti so ga prijeli, obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Policisti so mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Tako so mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.

(eP)

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi