Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
09.08.2022
10:04
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v petek posredovali po pretepu, v ponedeljek na Raki padel pijani motorist, na območju brežiške občine so s ponedeljka na torek prijeli 21 tujcev.

Pretep v Gazicah

V petek okoli 18.30 so brežiške policiste poklicali na pomoč iz naselja Gazice, kjer naj bi prišlo do pretepa med več osebami.

Štirje so dobili položnice

Policisti so vzpostavili javni pred in mir in enemu kršitelju odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje, štirim udeležencem pretepa bodo zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Motorist z 1,9 promili alkohola

Krški policisti so bili okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči pri Dolgi Raki, opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 50-letni motorist pri zavijanju levo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval.

Plačal bo, policisti bodo seznanili tudi sodišče

Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,92 miligramov alkohola, zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policija, marica

V brežiški občini prijeli 21 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice v Brezju pri Veliki Dolini in na Prilipah izsledili in prijeli 17 državljanov Indije in štiri državljane Gvineje in na območju Črnomlja pri Ziljah 19 državljanov Burundija, tri državljane Gambije, dva državljana Gvineje in državljana Senegala.

Postopki s tujci še niso zaključeni

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

brežice
krško
pge krško
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja