Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
06.11.2020
15:07
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so v Brežicah ustavili državljana Kosova in Pakistana, ki sta v kombiju prevažala 11 Afganistancev, še tri Irance so izsledili pri Mihalovcu.

Prevažala 11 Afganistancev, pridržali so ju

V italijanskem kombiju 11 tujcev

BREŽICE Brežiški policisti so nekaj pred 18. uro v Brežicah ustavili avtomobil italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Kosova in državljan Pakistana v avtomobilu Ford transit connect prevažata 11 državljanov Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Sprovajalca pridržali, postopki s tujci še niso končani

Policisti so sprovajalcema odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. "Policijski postopki z državljani Afganistana še potekajo," dodajajo policisti.

Pozor, državna meja

Pri Mihalovcu prijeli tri Irance

Policisti Policijske postaje Brežice so v noči na petek med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mihalovca izsledili in prijeli tri državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še potekajo.

Tudi pri Kunšperku

Celjski policisti so v Kunšperku v izsledili 11 državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili Slovenijo, v Vidovici pa še 19 državljanov Pakistana in Bangladeša, ki so prav tako ilegalno prestopili državno mejo. Trije mladoletni ilegalni prebežniki so zaprosili za mednarodno zaščito in so jih namestili v azilni dom, ostalih 27 bodo danes predali hrvaškim varnostnim organom.

(eP)

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi