Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
26.11.2021
12:37
Foto: arhiv ePosavje
Pri kraju Vrhek v občini Sevnica se je v četrtek poškodoval 70-letni traktorist, 41-letni Hrvat je popoldne ostal brez tovornjaka.

70-letni traktorist se je huje poškodoval

SEVNICA Policisti Policijske postaje Sevnica so bili v četrtek nekaj pred 15.30 obveščeni o nesreči v gozdu na območju kraja Vrhek.

Po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih so ugotovili, da je 70-letni moški vozil kmetijski traktor po gozdni poti, kjer je izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Huje poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Hrvat ostal brez tovornjaka

Policisti postaje prometne policije Novo mesto so nekaj po 21. uri pri nadzoru prometa na avtocesti ustavili 41-letnega državljana Hrvaške, ki je vozil skupino vozil, sestavljeno iz vlečnega in polpriklopnega vozila.

Dve uri predtem je ostal brez vozniškega dovoljenja

V postopku so ugotovili, da je voznik vozil tovorno vozilo kljub prepovedi, saj so mu ob 19. uri uslužbenci FURS-a na Obrežju odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo zaradi kršitev, ki se nanašajo na predpisane odmore in počitke.

Obdolžilni predlog na sodišče

Policisti so kršitelju, ki je nameraval tovor prepeljati v Italijo, zasegli tovorno vozilo in zaradi kršitev na pristojno sodišče naslovili obdolžilni predlog.

(eP)

sevnica
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja