Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
10.05.2021
21:31
Pozor, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Pri Mihalovcu so brežiški policisti izsledili štiri Irance, še tri tujce so njihovi kolegi na Obrežju odkrili v tovornjaku na Obrežju. Do 30. aprila v državi 1.642 ilegalnih prehodov državne meje.

Med vikendom na meji

Pri Mihalovcu izsledili štiri Irance

Policisti Policijske postaje Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mihalovca izsledili in prijeli štiri državljane Irana.

V srbskem tovornjaku na Obrežju dva Palestinca in Egipčana

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so na vstopu v državo med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak odkrili dva državljana Palestine in državljana Egipta. Tujce, ki so se skriti na podvozju tovornega vozila poskušali izogniti mejni kontroli, so po zaključenih postopkih predali hrvaškim policistom.

Več nedovoljenih migracij opazili na Policijski upravi Maribor

V obdobju od 1. januarja do 30. aprila 2021 so policisti v Sloveniji obravnavali 1.642 ilegalnih prehodov državne meje. Največ ilegalnih prehodov so obravnavali na območju Policijske uprave Koper, in sicer polovico vseh. "Nedovoljene migracije se očitno preusmerjajo, saj se je obseg povečal na Policijski upravi Maribor in zmanjšal na območju Policijske uprave Novo mesto in Policijske uprave Ljubljana," pravijo policisti.

V prvih štirih mesecih skoraj enkrat več skrivanja kot v celotnem 2020

V prvih štirih letošnjih mesecih so policisti sicer obravnavali 206 primerov izmikanja mejni kontroli. "Število je skoraj enkrat večje od lanskoletnih 144 obravnavanih tujcev, ki so se skušali izmakniti mejni kontroli. Od tujih varnostnih organov so sprejeli 44 oseb, med katerimi je bilo deset državljanov Slovenije. Tujim varnostnim organom pa smo izročili 970 tujcev," še dodajajo.

(eP)

državna meja
policija
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja