Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
23.09.2020
14:20
Migrantski kamp pri Izviru, Brežice
Foto: ePosavje.com
V zadnjih dneh skoraj ne mine dan, ko med obvestili o dogajanju na območju Policijske uprave Novo mesto ne bi našli obvestila o izsledenih in prijetih tujcih. V sredo popoldne znova pri Mraševem.

V torek pri Velikem Mraševem prijeli štiri tujce

KRŠKO In tako je bilo tudi v torek, ko so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Velikega Mraševega izsledili in prijeli tri državljane Bangladeša in državljana Pakistana. Bralci ste nam opozorili, da so v sredinem popoldnevu tujce odkrili tudi med Velikim Mraševim in Gorico.

Policisti na tleh večkrat pomagajo tudi kolegi iz zraka

Policisti so sicer tujce v minulih tednih in mesecih že večkrat izsledili na širšem območju Šutne in Podbočja ter Pristave ob Krki, pri nadzoru državne meje pa jim na tem delu Gorjancev večkrat pomagajo tudi policisti iz helikopterja.

Že aprila pri Izviru migrantski kamp

Da je območje Gorjancev, od Cirnika do Planine v Podbočju, zanimivo vsem, ki želijo na nedovoljen način vstopiti v Slovenijo in v schengenski prostor, dokazuje eden od migrantskih kampov, ki so ga že aprila našli na območju Izvira v brežiški občini.

(eP)

krško
državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi