Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
29.08.2022
16:40
Foto: arhiv ePosavje
Na dan, ko sta se na Obrežju sestala ministra za notranje zadeve Slovenije in Hrvaške prihaja s Policijske uprave Novo mesto obvestilo o 175 prijetih tujcev pri nezakonitem prehodu državne meje.

Dogodki na meji

Petek

Ponikve, Loče, Koritno, Veliki Obrež

V petek zjutraj je policist – vodnik službenega psa na relaciji Ponikve – Laze prijel šest državljanov Pakistana, pet Indije in dva Bangladeša. V Ločah so prijeli sedem državljanov Burundi. V Koritnem so policisti specializirane enote za nadzor državne meje prijeli državljana Bangladeša. Zvečer so na Velikem Obrežu prijeli državljana Sirije.

Loče, Slovenska vas, Velika Dolina, Rigonce

V noči iz petka na soboto so policisti v Ločah prijeli osem državljanov Burundija, v soboto zjutraj pa v Slovenski vasi še devet in v Brezju pri Veliki dolini štirinajst državljanov Indije ter tri iz Burundije. V Rigoncah so prijeli tri državljane Kitajske. Dopoldne, okoli pol desete ure, so prijeli osemnajst državljanov Budundi.

Sobota

Loče, Rigonce, Dobova, Laze, Ponikve, Koritno, Marindol

V noči iz sobote na nedeljo so policisti v Ločah in Rigoncah prijeli sedemindvajset državljanov Burundi ter po enega iz Toge in Gvineje. Nekaj ur kasneje so v Dobovi prijeli še osem državljanov Burundi. Na Lazah in v okolici Ponikev so prijeli po enega tujca iz Bangladeša in Nepala ter deset državljanov Indije. V soboto nekaj pred sedmo zjutraj so v naselju Koritno prijeli deset državljanov Indije, osem Pakistana in dva iz Bangladeša. V Marindolu so prijeli državljana Burundija.

Nedelja

Obrežje

V nedeljo dopoldne so policisti na mejnem prehodu Obrežje pri kontroli tovornega vozila na vstopu v Slovenijo ugotovili, da se v podvozju prikolice na rezervnem kolesu skriva 33-letni državljan Alžirije. Policisti so možakarja, ki je želel v Francijo, predali v postopek hrvaškim kolegom.

Ponedeljek

Loče

V ponedeljkovih zgodnjih urah so v Ločah in okolici prijeli štirinajst državljanov Burundija ter devet iz Konga, tri iz Angole ter enega iz Nigra. Policisti pravijo, da postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

državna meja
policija
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja