Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
09.08.2021
11:47
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Posavski policisti so pri nadzoru državne meje izsledili 22 tujcev, njihovi kolegi v Beli krajini in na Dolenjskem pa še 12. Novomeški prometniki so na Zalokah z alkotestom preizkusili 35-letnika.

35-letnik napihal pri Zalokah

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocesti na območju Zalok obravnavali voznika osebnega avtomobila iz Kosova in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus.

Policisti so 35-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola, odvzeli prostost, ga pridržali in privedli v takojšnji postopek pred pristojno sodišče.

Vlom v Črncu in Dobravi ob Krki

Denar in nakit

V kraju Črnc na območju Brežic je med petkom in soboto nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Neznanec je pregledal prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit.

Ob puško, daljnogled in živila

Policisti so bili obveščeni, da je v Dobravi ob Krki v sobotonem popoldnevu nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zračno puško, daljnogled in živila. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 300 evrov.

Med vikendom prijeli 34 tujcev

Veliko dela so imeli policisti med vikendom tudi pri nadzoru državne meje, na območju Bele krajine prijeli 10 tujcev, v Posavju 22 tujcev in na območju Novega mesta dva tujca.

Tako so na območju Vinice izsledili in prijeli sedem državljanov Afganistana, na območju Učakovcev državljana Afganistana, na območju Tanče Gore državljana Afganistana in državljana Irana.

Na Prilipah so prijeli pet državljanov Egipta in državljana Irana, v Brežicah štiri državljane Irana, v Podgračenem državljana Sirije, pri Rigoncah državljana Indije, v Krškem deset državljanov Afganistana.

V Podturnu pri Dolenjskih Toplicah so izsledili državljana Iraka in v Gabrju državljana Maroka. "Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni," pravijo policisti.

(eP)

krško
državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja