Skip to main content
V Posavju 9.6° C Petek, 30. oktober 2020
30.06.2020
21:29
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so v noči na torek pri nadzoru državne meje izsledili šest tujcev, v njihovi bližini pa še tri sumljive Slovence. Sumijo jih, da so tujcem pomagali pri prehodu meje.

Pri Ponikvah prijeli šest tujcev in tri sumljive osebe

Slovence sumijo, da so tujcem omogočili prehod prek meje

BREŽICE Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na torek pri Ponikvah izsledili in prijeli državljana Bangladeša in pet državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Nameravali so jih prepeljati v notranjost države

Policisti so v bližini so prijeli še tri državljane Slovenije, katere sumijo, da so tujcem omogočili nezakoniti prehod in jih nameravali prepeljati v notranjost države. Po končanem postopku so jim zasegli tudi osebna avtomobila Audi in BMW slovenskih registrskih oznak.

Policisti nadaljujejo s preiskavo

Kot pravijo v sporočilu, policisti in kriminalisti zdaj nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Na meji prijeli še 7 tujcev, največ (4) je bilo Maročanov

Na območju črnomaljske in brežiške policijske postaje

Policisti so sicer med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore, Zapudja (na območju Policijske postaje Črnomelj) in Jesenic (na območju Policijske postaje Brežice) izsledili in prijeli še sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Postopki s tujci še niso zaključeni

"Policijski postopki s štirimi državljani Maroka, državljanom Tunizije, državljanom Alžirije in državljanom Afganistana še niso zaključeni," dodajajo policisti.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja