Skip to main content
Petek, 22. september 2023
07.10.2020
14:14
Nujna medicinska pomoč
Foto: arhiv ePosavje
V sredinem jutru se je v Trnju pri Brežicah zgodila huda nesreča, v kateri sta bila poškodovana 52-letnik in njegov pes. V psa je trčil voznik kombija, nekaj pozneje pa v pešca še voznik avtomobila.

V Jelovcu podrti drevesi poškodovali streho, vodnike in osebno vozilo

Gasilci so drevesi odstranili in s folijo prekrili streho

Ob 18.15 sta v kraju Jelovec, občina Sevnica, podrti drevesi poškodovali streho stanovanjskega objekta in električne vodnike na njej ter osebno vozilo, ki se je nahajalo ob objektu. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Boštanj so odstranili podrti drevesi in prekrili s folijo poškodovano streho. Delavci elektro podjetja so odklopili električno energijo in sanirali napeljavo.

V Hotemežu tleli leseni odpadki

V zapuščenem objektu

Ob 0.50 so v Hotemežu v občini Radeče tleli leseni odpadki v zapuščenem objektu, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radeče so pogasili požar.

Nesreča v Trnju pri Brežicah

Poškodovanega so odpeljali v brežiško bolnišnico

Ob 6.31 je v naselju Trnje v občini Brežice voznik osebnega vozila zbil pešca. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovanega na kraju oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Brežice, dežurni cestnega podjetja so postavili cestno zaporo in uredili obvoz.

(14:10) Kaj o nesreči pravijo policisti?

Moškemu na cesto ušel pes, vanj trčil voznik kombija

Na Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so bili ob 6.32 obveščeni o prometni nesreči v Trnju na območju Brežic, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v pešca. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi 52-letnemu moškemu med sprehodom na cesto ušel pes, v katerega je trčil voznik kombija.

V moškega, ki je čepel ob psu, je trčil voznik osebnega vozila

"Moški je stekel na cesto, da bi pomagal psu, takrat pa je iz smeri Dobove pripeljal voznik osebnega avtomobila in trčil v pešca, ki je klečal oziroma čepel ob poškodovanemu psu. Hudo poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, od tam pa so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana," pravijo na policisti.

Policisti ponovno opozarjajo na previdnost

Okoliščine nesreče še preiskujejo

Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, ob tem pa vse voznike in pešce ponovno opozarjajo na previdnost. Največ nesreč z udeležbo pešcev se zgodi prav v jesenskih in zimskih mesecih, ko so dnevi krajši, vidljivost slabša, ceste pa zaradi vremenskih razmer spolzke.

Obvestila in ostale aktivnosti

Sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč

(eP)

sevnica
radeče
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja