Skip to main content
V Posavju 23.3° C Sreda, 17. avgust 2022
16.01.2020
12:55
NMP Krško, rešilec 112
Foto: arhiv ePosavje
Gasilci, policisti in reševalci so popoldne posredovali pri Velikih Malencah, gasilci dveh društev v Radečah na intervenciji pri dimniškem požaru.

Nesreča na Velikih Malencah

Dve osebi poškodovani, eno so prepeljali v bolnišnico

BREŽICE Ob 15.21 sta v naselju Velike Malence, občina Brežice, trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, posipali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč policiji.

Gasilci, policisti in reševalci v akciji

V nesreči sta se dve osebi poškodovali, ki so ju reševalci nujne medicinske pomoči Brežice oskrbeli na kraju, eno osebo pa so prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Policisti uradno o nesreči pri Velikih Malencah

38-letnik trčil v 49-letnico

Brežiški policisti so bili nekaj po 15. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležebo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Mrzlavo vasjo in Velikimi Malencami.

Vzrok nesreče v neprilagojeni hitrosti

Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 38-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 49-letna voznica. "V nesreči sta se oba udeleženca lažje poškodovala," dodajajo policisti.

Gasilci na delu tudi v Radečah

Dimniški požar

Ob 15.24 so se na Poti na Brod v Radečah vnele saje v dimniku večstanovanjske hiše.

Kurjenje so prepovedali

Gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Radeče in Jagnjenica so odstranili drva iz peči, očistili peč in dimniško tuljavo ter pregledali okolico dimnika. "Gasilci so prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja," dodajajo na servisu 112.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali dva poziva za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

pge krško
pgd radeče
nmp brežice
brežice
radeče

Pridružite se nam