Skip to main content
V Posavju 16.7° C Sreda, 22. september 2021
22.08.2019
06:56
Foto: arhiv ePosavje
Krški poklicni gasilci, brežiški reševalci in policisti so v noči s srede na četrtek posredovali po prometni nesreči pri Župelevcu. Žal brez dobrih novic.

19-letnik nesreče ni preživel

BREŽICE Ob 23.46 je namreč v bližini naselja Župelevec, občina Brežice osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se zaletelo v drevo, voznik pa nesreče ni preživel.

Nesreča pri Župelevcu

Kot pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice, so gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom izvlekli vkleščeno preminulo osebo, vozilo postavili na cestišče, razsvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč policiji, reševalcem, pogrebni in vlečni službi ter počistili cestišče.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

19-letnik zapeljal izven vozišča

Policisti pravijo, da se je v bližini naselja Župelevec, na območju občine Brežice, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

Izgubil oblast nad vozilom in trčil v drevo

19-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Brežic proti Bizeljskem in v levem ovinku izgubil oblast nad vozilom, tako da je zapeljal izven vozišča in trčil v drevo, kjer je ostal ukleščen v vozil, zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

Okoliščine nesreče še preiskujejo

Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, po zaključeni preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Letos je v šestih nesrečah umrlo 7 oseb

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi, v enakem obdobju lanskega leta pa so prometne nesreče terjale osem žrtev.

Neprilagojena hitrost vzrok v štirih prometnih nesrečah s smrtnimi žrtvami

Letos je bila neprilagojena hitrost vzrok za štiri prometne nesreče, v katerih je umrlo pet oseb (dva potnika v osebnem avtomobilu, motorist, potnica na motorju in voznik osebnega avtomobila).

(eP)

brežice
pge krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja