Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
12.08.2019
13:44
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v petek na Obrežju odkrili Afganistanca, med nadzorom državne meje med vikendom na območju Policijske uprave Novo mesto izsledili 40 tujcev.

V makedonskem tovornjaku skrit Afganistanec

BREŽICE Na mejni prehod Obrežje je v petek na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila makedonskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju našli skritega državljana Afganistana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Prilipe, Čatež ob Savi

POSAVJE, DOLENJSKA Med 9. in 12. avgustom so sicer policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Prilipe, Balkovci, Črnomelj, Uršna sela, Gornji Suhor pri Vinici, Metlika, Mihelja vas, Čatež ob Savi in v Novem mestu izsledili in prijeli 40 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

40 tujcev, največ Iračanov

Kot pravijo v sporočilu, policijski postopki z 20 državljani Iraka, devetimi državljani Pakistana, štirimi državljani Indije, tremi državljani Bangladeša in po enim državljanom Maroka, Sirije, Tunizije in Alžirije še niso zaključeni.

(eP)

brežice
krško
policija
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi