Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
29.07.2022
09:33
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so pri Mihalovcu prijeli sprovajalca iz Sirije in sedem Iračanov, Sirijcema so odvzeli prostost, postopki z Iračani pa še niso končani.

Pri Mihalovcu prijeli sprovajalca iz Sirije in sedem Iračanov

BREŽICE Brežiški policisti so v noči na petek v Mihalovcu ustavili avtomobila slovenskih in danskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljana Sirije v vozilih prevažata sedem državljanov Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Avtomobila slovenskih in danskih registrskih oznak

Policisti so državljanoma Sirije so odvzeli prostost in jima zasegli avtomobila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Pri Ločah in Mihalovcu prijeli 16 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice pri Ločah in Mihalovcu izsledili in prijeli 15 državljanov Irana in državljana Burundija in pri Dolžu na območju Policijske postaje Novo mesto državljana Senegala. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi