Skip to main content
Petek, 22. september 2023
18.05.2021
08:08
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
24-letni državljan Bosne in Hercegovine v dvojnem dnu tovorne prikolice peljal štiri Egipčane, policisti pri Mihalovcu izsledili še dva Iranca.

24-letnik v dvojnem dnu prazne prikolice peljal štiri Egipčane

V prazni prikolici, ki to ni bila, dvojno dno

BREŽICE Na mejni prehod Obrežje je v noči na ponedeljek na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom registrskih oznak Bosne in Hercegovine.

In v njem štirje potniki

Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila in odkrili, da je v praznem priklopniku dvojno dno, v njem pa prirejen prostor. Policisti so tam našli štiri državljane Egipta, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Sprovajalca pridržali, vozilo pa zasegli

24-letnemu vozniku iz Bosne in Hercegovine so odvzeli prostost in ga pridržali, s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policisti so še zasegli tovorno vozilo, policijski postopki z državljani Egipta pa še niso zaključeni.

Na območju Mihalovca prijeli dva Iranca

Policisti Policijske postaje Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mihalovca izsledili in prijeli dva državljana Irana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

Drzna tatvina v Križah

Zagovorila sta se z občanko, druga dva iz hiše odnesla denar in nakit

Na dvorišče stanovanjske hiše v Križah na območju Policijske postaje Brežice so se v petek, 14. maja, dopoldne pripeljali štirje neznanci.

Dva izmed njih sta pod pretvezo, da se zanimata za nakup rabljenega vozila, stanovalko zvabila iz hiše, druga dva pa sta vstopila v hišo, pregledala prostore in našla ter odtujila denar in nakit v vrednosti okoli 1000 evrov.

(eP)

brežice
dobova
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja