Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
12.10.2020
09:12
Foto: arhiv ePosavje
Radeški gasilci so imeli v nedeljo veliko dela. V poznem popoldnevu so posredovali zaradi zalitih cest in kleti, nekaj pred 22. uro so v Radečah naleteli na občana, ki je doživel srčni zastoj.

Nedeljsko deževje v občini Radeče zalilo kleti in ceste

Nedeljsko deževje, 11. oktobra 2020

RADEČE Nedeljsko močno deževje je več težav povzročilo tudi v občini Radeče. Meteorna voda je zalila lokalne ceste ter več kleti v stanovanjskih objektih, posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radeče in izčrpali vodo iz kleti.

Spodjedlo gozdno cesto, gasilci rešili udeležence iz dveh avtomobilov

Nekaj po 23. uri, ob 23.15 je bilo, sta na gozdni cesti v bližini kraja Borovak pri Podkumu, občina Zagorje ob Savi, zaradi spodjedenega cestišča na težko dostopnem kraju obstali osebni vozili. Na kraju so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radeče in Svibno, ki so zavarovali kraj dogodka, pospremili udeležence na varno ter vozili zavarovali pred nadaljnjim premikanjem.

Reanimacija občana uspela

Reševalci so ga nato prepeljali v celjsko bolnišnico

Ob 21.55 so v naselju Trg, občina Radeče, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radeče naleteli na občana, ki je doživel srčni zastoj. Kot pravijo na servisu 112, so "gasilci so skoraj pol ure do prihoda reševalne ekipe nujne medicinske pomoči Sevnica izvajali reanimacijo s pomočjo avtomatskega zunanjega defibrilatorja (AED)." Kot še dodajajo v sporočilu, so nato občana v oskrbo prevzeli reševalci, ki so ga dodatno oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Celje.

(eP)

radeče
pgd radeče
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi