Skip to main content
Petek, 22. september 2023
28.08.2020
10:47
Foto: arhiv ePosavje
V Kladju nad Blanco sta dopoldne starejšo stanovalko obiskala dva moška – eden je gospo zamotil, drugi pa je pregledal prostore.

V Kladju nad Blanco starejšo gospo obiskala dva moška

Govorila sta slabo slovenščino

SEVNICA Kot pravijo policisti, "sta bila osumljenca temnejše polti, eden je bil star okoli 50 let, visok okoli 170 centimetrov. Moška sta govorila sta slabo slovenščino."

Po prvih ugotovitvah nista nič odnesla

Ko so domači popoldne prišli domov, so za nezaželeni obisk ugotovili po razmetanih prostorih. Policisti so opravili ogled, po prvih ugotovitvah pa storilca nista nič odnesla.

Znova tudi primer dveh delavcev "telefonskega podjetja"

Eden se je pogovarjal, drugi pa stikal po hiši

Policisti pa znova poročajo o primeru dveh delavcev "telefonskega podjetja", tokrat iz Brezovice pri Šmarjeških Toplicah. Kot pišejo policisti, sta se starejšemu lastniku hiše predstavila kot uslužbenca telefonskega podjetja, ki ponujata dodatno napravo za ojačitev televizijskega signala. "Kasneje se je izkazalo, da je v času, ko se je pogovarjal z enim od njiju, drugi pregledal hišo in odnesel nekaj zlatnine v vrednosti okoli 400 evrov," pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

Avto naj bi bil svetle barve, zadnja stekla pa zatemnjena

Oškodovanec je policistom povedal, da sta bila neznanca z avtom ljubljanskih tablic z zadnjimi zatemnjenimi stekli, avto pa naj bi bil svetle barve. Osumljeni, ki je zamotil oškodovanca, naj bi bil star med 30 in 40 let, govoril je slovensko, visok okoli 175 centimetrov, temnejših krajših las. V času storitve kaznivega dejanja je nosil kapo na ščitkom in velika sončna očala.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi