Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
20.01.2022
20:54
Reševalna akcija, Vrhovo
Foto: Doroteja Jazbec
Sevniški gasilci imajo živahen četrtek. Po jutranji nesreči na Dolnjem Brezovem so jih na pomoč klicali na Vrhovo, nekaj pred 11. uro so zabeležili še eno nesrečo - tokrat pri Volčjih jamah.

Za sevniškimi gasilci je živahen četrtek

(13:46) Poročilo z intervencije na Vrhovem

Danes dopoldan je bilo v neposredni bližini domačije na naslovu Vrhovo 3 vse polno gasilcev, reševalcev in tudi policije, saj je potekalo reševanje starejšega občana, ki je padel v reko Savo.

Ob deveti uri so zapiskali pozivniki gasilcev (tudi) v PGD Radeče in operativni gasilci ter dve gasilki so odhiteli na pomoč proti obrežju Save, kjer pa sta že bila oba zaposlena na GZ Radeče, operativni gasilci iz Sevnice in iz domačega Vrhovega ter ekipa nujne medicinske pomoči iz sosednje Sevnice.

Nesreča se je zgodila enemu izmed članov Planinskega društva Lisca Sevnica. Skupino pohodnikov je prav ena izmed udeleženih na intervenciji opazila že v jutranjih urah v naselju Loka pri Zidanem Mostu. Vodja intervencije je potrdil, da je skupina sevniških planincev hodila iz smeri Loka, preko mostu blizu vrhovške hidroelektrarne v smeri Radeč.

Med potjo, ki poteka vrh brežine nad reko Savo, pa je gorvodno na levi strani na nehvaležnem terenu enemu izmed njih zdrsnilo in po pobočju se je zvrnil v reko.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Sreča v nesreči

Sreča v nesreči je bila, da se je starejši občan, sicer redni pohodnik, uspel obdržati blizu kopnega, zahvaljujoč njegovemu oprijemanju za vejevje na meji med kopnim in reko. Pa tudi, da je bil in blizu in časovno na voljo tudi eden izmed sevniških gasilcev, ki je izurjen potapljač in je bil tudi prvi ter edini, ki se je podal v mrzlo vodo ter ponesrečenega pohodnika s pomočjo vrvne tehnike ob pomoči kolegov spravil po pobočju nazaj do poti.

Tam so skrb zanj prevzeli reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Sevnica, v pomoč pa je bila na voljo tudi ekipa Zdravstvenega doma Laško z reševalnim vozilom. Na kraju dogodka so bili še policisti Policijske postaje Laško, ki so naredili zapisnik o dogodku in o okoliščinah povprašali navzoče ob pohodniški nesreči. 

V intervenciji, ki je trajala dobro uro, smo sodelovali gasilci iz enot Vrhovega, Sevnice in Radeč, skupno 25 gasilcev in dve gasilki.

Besedilo in foto: D.Jazbec, PGD Radeče

(13:44) Zaradi poledice s ceste

Ob 10.46 sta v naselju Vrh pri Boštanju, občina Sevnica, zaradi poledenele ceste zdrsnili osebni vozili. Eno vozilo je zdrsnilo s cestišča, drugo pa se je prevrnilo na streho. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so eno osebo oskrbeli na kraju.

(11:23) Nesreča pri Volčjih jamah

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so bili ob 10. uri in 46 minut obveščeni o prometni nesreči pri Volčjih jamah v občini Sevnica, med Vrhom pri Boštanju in Jablanico.

(11:21) Zdrsnil je v reko Savo

Ob 08.58 je na Vrhovem v občini Radeče občan zdrsnil v reko Savo. Gasilci Poklicne gasilske enote Celje ter prostovoljnih gasilskih društev Sevnica, Vrhovo in Radeče so s pomočjo vrvne tehnike navezali občana, očistili zaraslo brežino, ga potegnili iz vode in prenesli do reševalnega vozila.

Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico

Reševalci nujne medicinske pomoči so ga oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Celje, o nesreči pa so obvestili vse pristojne službe.

(11:19) Regijski pirotehniki na Vrhovem

Še pred tem dogodkom so na servisu 112 odprli intervencijo, ko so na Vrhovem našli neeksplodirano ubojno sredstvo.

* Več informacij v nadaljevanju dneva * 

(eP)

sevnica
radeče
pgd radeče
pgd sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi