Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
21.12.2020
10:52
Nesreča na Obrežju, 18. december 2020
Grafika: promet.si
V petkovem jutru je na Obrežju prišlo do prometne nesreče, po poročanju Prometno informacijskega centra za državne ceste je bila avtocesta pred mejnim prehodom Obrežje zaprta.

Nesreča na Obrežju

(11:00) Na Obrežju v naletu treh vozil poškodovanih sedem oseb

"Ob 6.15 je na avtocesti Drnovo–Obrežje, v kraju Obrežje, občina Brežice, prišlo do naleta treh osebnih vozil," pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, počistili razlite motorne tekočine in pomagali vlečni službi pri nakladanju vozil.

Sedem oseb poškodovanih, eno so prepeljali v brežiško bolnišnico

V nesreči je bilo poškodovanih sedem oseb, ki so jih reševalci nujne medicinske pomoči Brežice na kraju oskrbeli in enega od njih prepeljali v Urgentni center Brežice.

(08:53) Posledice prometne nesreče so odpravili

Posledice jutranje prometne nesreče pred mejnim prehodom Obrežje so odpravili, promet poteka tekoče, je pa na izstopu iz države, na hrvaškem delu mejnega prehoda, še vedno daljša čakalna doba.

(08:08) Kilometer in pol dolg zastoj

Dolenjska avtocesta je zaradi prometne nesreče, do katere je prišlo nekaj minut po 6. uri zjutraj, zaprta pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški. Promet je preusmerjen preko počivališča, nastal je zastoj, 1,5 km. Vozniki osebnih vozil trenutno na Obrežju na izstop iz države čakajo eno uro. 

(10:51) Kaj o nesreči pravijo policisti?

52-letnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom

V petek, 18. decembra, nekaj po 6. uri so bili na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje.

Poškodovani v Polu

Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 52-letni voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del avtomobila VW polo, ki je stal za stoječo kolono vozil. WV polo, v katerem sta bila poleg voznika dva potnika, je po trčenju odbilo še v avtomobil Opel astra. V nesreči se je huje poškodoval voznik VW polo, državljan Bolgarije, lažje poškodbe sta utrpela tudi oba potnika v njegovem vozilu.

Kazenska ovadba za 52-letnika

Policisti bodo zoper povzročitelja nesreče policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Stik na električni napeljavi v kuhinjski napi

Krški poklicni gasilci zgodaj zjutraj na Cesti krških žrtev v Krškem

Ob 3.48 so posredovali gasilci Poklicne gasilske enote Krško na Cesti krških žrtev v Krškem, kjer je prišlo do kratkega stika na električni napeljavi v kuhinjski napi. Gasilci so izklopili napajanje, pregledali prostor s termo kamero in prezračili prostor, obveščene so bile pristojne službe

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

pge krško
krško
brežice
ceste

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja