Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
15.11.2021
12:32
Nesreča v Sevnici
Foto: PGD Sevnica
V minulem vikendu so na cestah imeli največ dela sevniški policisti, brežiški so obravnavali nesrečo v Gornjem Lenartu in v njej se je lažje poškodoval 85-letnik.

65-letnica v ograjo in prek zidu na streho

SEVNICA V soboto okoli 17.30 so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Ugotovili so, da je 65-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala na dovoz do stanovanjske hiše in trčila v ograjo, vozilo je odbilo preko podpornega zidu in obstalo na strehi.

Plačala bo

Povzročiteljica, ki se v nesreči ni poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola. Policisti so ji zaradi kršitev izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nesreča na Planinski cesti v Sevnici

V soboto okoli 18. ure se je nesreča zgodila na Planinski cesti v Sevnici, ko je 63-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v parkiran avtomobil.

Tudi 63-letnik je napihal

Policisti so povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,69 miligramov alkohola, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nesreča v Gornjem Lenartu

Brežiški policisti so bili v petek nekaj po 8. uri obveščeni o prometni nesreči pri Gornjem Lenartu in po opravljenem ogledu ugotovili, da je nesrečo povzročil 73-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzel prednost 85-letnemu vozniku.

85-letnika oskrbeli v bolnišnici, 73-letniku plačilni nalog

Reševalci so lažje poškodovanega 85-letnega voznika oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, policisti pa so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Motokrosist (29) brez čelade, alkotest je odklonil

Sevniški policisti so v nedeljskem popoldnevu na Kvedrovi cesti ustavili voznika motokros motorja, ki je vozil brez zaščitne čelade in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus.

Motor nezavarovan in neregistriran

Policisti so 29-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je odklonil opravljanje preizkusa, neregistriran in nezavarovan motor zasegli, mu izdali plačilni nalog in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog.

sevnica
pgd sevnica
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja