Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
15.01.2022
23:15
Foto: arhiv ePosavje
V petkovem večeru so se čez Krško zaslišale sirene, reševalci, gasilci in policisti so odšli na pomoč na Videm. Nekaj po 18. uri nesreča še na avtocesti.

V Krškem dve nesreči v vsega pol ure

(23:03) Na avtocesti v trku dveh vozil ena oseba poškodovana

Druga nesreča se je zgodila ob 18.08, ko sta na avtocesti Drnovo – Smednik, pri Zalokah, trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, pred prihodom reševalcev nudili pomoč poškodovani osebi, nevtralizirali motorne tekočine, pomagali Darsu pri čiščenju cestišča in nudili pomoč avtovleki pri nalaganju vozil. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovano osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

(21:14) Štiri osebe poškodovane

Ob 17.36 sta na obvoznici v Krškem trčili osebni vozili, v nesreči so se štiri osebe poškodovale. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli razlite motorne tekočine ter razsvetljevali kraj dogodka.

Reševalci so jih prepeljali v bolnišnico

Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovane osebe oskrbeli na kraju ter prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice, dežurni delavci cestnega podjetja CGP Krško so postavili cestne zapore in počistili cestišče.

(18:27) Nesreča tudi na avtocesti pred Zalokami

Osem minut po 18. uri so bili na številki 112 obveščeni o še eni prometni nesreči v krški občini. Na dolenjski avtocesti je namreč zaradi nesreče pred počivališčem Zaloke zaprt vozni pas proti Ljubljani.

(17:46) Počilo je na obvoznici

Nesreča se je zgodila na krški obvoznici, med hidroelektrarno Krško in starim mostom čez Savo. Na servisu 112 so intervencijo odprli ob 17. uri in 36 minut, v reševanju posredujejo gasilci Poklicne gasilske enote Krško, reševalci nujne medicinske pomoči Krško in policisti.

Obvoz čez staro Krško

Cesta je zaprta, trenutno je obvoz možen mimo Zatona in starega Krškega do krožišča pri hidroelektrarni in obratno.

* Več informacij v nadaljevanju večera *

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
pge krško
nmp krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi