Skip to main content
V Posavju -0.2° C Petek, 27. januar 2023
30.06.2021
21:05
Požar, Kerinov Grm, 30. junij 2021
Foto: ePosavje.com
Nekaj po 18. uri so se čez Krško zaslišale gasilske sirene, še drugič v zadnjih 24 urah so gasilci odšli proti Kerinovem Grmu.

Požar v naravi

(18:36) V akciji tudi gasilci iz Velikega Podloga

KRŠKO Nekaj po 18. uri so se čez Krško zaslišale gasilske sirene, ko so krški poklicni gasilci izvozili na požar v naravi pri Kerinovem Grmu. Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so intervencijo "odprli" ob 18. uri in 13 minut, krški poklicnim gasilcem so se pri gašenju požara polja pšenice in ječmena pridružili tudi gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Podlog.

(21:04) Gorela je slama

Ob 18.13 je v bližini naselja Kerinov Grm v občini Krško gorela slama na strnišču. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnjega gasilskega društva Veliki Podlog so požar na 600 kvadratnih metrih površine pogasili in preprečili širjenje na bližnje pšenično polje.

Tretjič v dobrih 24 urah

Krški poklicni gasilci so v torkovem dopoldnevu tam posredovali zaradi požara, ko je gorelo na površini stotih kvadratnih metrov. Gasilci pogasili požar in preprečili širjenje požara na polje pšenice in ječmena v neposredni bližini.

Nekaj minut po polnoči so odšli na pomoč še enkrat, ko so pogasili požar mešanih odpadkov. A niso bili nič kaj dobro sprejeti. "Posredovanje gasilcev in policistov je bilo s strani Romov ovirano, zato so gasilci, po navodilu policije predčasno zapustili kraj dogodka," so zjutraj sporočili z Regijskega centra za obveščanje Brežice.

(eP)

pge krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja