Skip to main content
V Posavju 7.6° C Ponedeljek, 27. marec 2023
16.04.2020
09:36
Policija 113, avtomobil
Foto: ePosavje.com
Celjski policisti opozarjajo, da skorajda ni dneva, ko na cestah Policijske uprave Celje ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola.

Skoraj ni dneva brez vinjenih za volanom

Kontrola in kazen policistov je še najmanj

Policisti ob tem ugotavljajo tudi visoke stopnje alkoholiziranosti. Najmanj, kar se lahko zgodi alkoholiziranemu udeležencu v cestnem prometu je, da ga ustavi in kontrolira policija, ga denarno kaznuje, izloči iz prometa, odvzame vozniško dovoljenje, ga pridrži do iztreznitve ali zaseže motorno vozilo. "Vse navedeno je le majhen in neprimerljiv delček v primerjavi s posledicami prometnih nesreč, ki jih povzročijo pijani vozniki. Smrtne poškodbe drugih udeleženih v prometnih nesrečah, hude telesne poškodbe, invalidnost, dolgotrajna zdravljenja poškodovanih," pravijo policisti.

"Prisotnost alkohola v prometu je nedopustna"

Ob tem opozarjajo, da je posledica zaradi omenjenih poškodb tudni zmanjšanje delovnih zmožnosti poškodovanih, izguba zaposlitve in sredstev za preživljanje ter mnoge druge hude ostale posledice. Zaradi tega znova opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, da je prisotnost alkohola v prometu nedopustna in da naj nikar ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače.

(eP)

policija
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice