Skip to main content
Petek, 1. december 2023
22.07.2022
17:46
Ukradene harmonike
Foto: PU Novo mesto
Krški policisti so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja mladoletnega osumljenca v okolici Grosuplja.

Našli harmoniko, naboje, tablete in pirotehnični izdelek

KRŠKO Med hišno preiskavo so policisti našli in zasegli harmoniko, ki je bila v maju 2021 ukradena iz stanovanjske hiše v Površju, 17 nabojev različnega kalibra, 13 tablet, za katere obstaja sum, da vsebujejo prepovedane snovi in prepovedan pirotehnični izdelek.

Ovadba in hitri postopek

Policisti bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine in uvedli hitri postopek zaradi kršitev določil zakona o orožju, zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Fotogalerija (Foto: Policijska uprava Novo mesto):

Iščejo lastnike treh ukradenih harmonik

Policisti so med preiskavo našli in zasegli še tri harmonike, za katere osumljenec ni znal pojasniti izvora in prav tako obstaja sum, da gre za ukradena glasbila. Policisti Policijske postaje Krško pozivajo vse, ki bi zasežene predmete prepoznali, da pokličejo na Policijsko postajo Krško na številko 07 49 29 400 ali na številko 113.

krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi