Skip to main content
Nedelja, 24. september 2023
01.08.2022
11:33
Pozor, državna meja
Foto: ePosavje.com
Brežiški policisti so na Čatežu ustavili Srba, ki je v kombiju prevažal 21 tujcev. Med vikendom so sicer imeli veliko dela na meji, ulovili so še 110 tujcev.

Srb v kombiju prevažal 21 tujcev

V petek nekaj po 15. uri so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili voznika kombija srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni državljan Srbije v vozilu prevaža 13 državljanov Nepala in osem državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Srbije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

V brežiški občini prijeli 110 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju občine Brežice izsledili in prijeli 110 tujcev. Kot pravijo v sporočilu, so na območju naselij Brezje pri Veliki Dolini, Rigonce, Slovenska vas, Dobova, Prilipe, Čatež ob Savi, Gabrje pri Dobovi, Brežice in Loče izsledili in prijeli 49 državljanov Burundija, 25 državljanov Bangladeša, 15 državljanov Iraka, 15 državljanov Afganistana, tri državljane Indije, dva državljana Kitajske in državljana Turčije.

16 tujcev na območju Črnomlja

Na območju Črnomlja so pri Podklancu in kraju Damelj prijeli še 14 državljanov Burundija, državljana Afganistana in državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja