Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
20.12.2019
13:14
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v dveh tovornjakih odkrili tri državljane Afganistanca, na vlaku v Dobovi še dva njihova sodržavljana, tujce so prijeli tudi pri nadzoru zelene meje.

Sredini in četrtkovi dogodki na meji

Sreda

V srbskem tovornjaku

V sredo je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. 

Zelena meja

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v sredo na območju Vratnega na območju Policijske postaje Šentjernej), Dolnje Težke Vode in Obrežja izsledili in prijeli tri državljane Maroka, državljana Pakistana in državljana Tunizije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Četrtek

Na srbskem vlaku

Policisti Postaje mejne policije Dobova so pri mejni kontroli tovornega vlaka, ki je iz Srbije pripeljal pločevino, v enem izmed vagonov našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

V hrvaškem tovornjaku

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in na podvozju vozila odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli. Policisti so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

Pri Ločah izsledili Afganistanca

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč, na območju Policijske postaje Brežice, izsledili in prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

(eP)

policija
brežice
obrežje

Pridružite se nam

Poglejte tudi