Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
12.05.2022
11:20
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti občanom svetujejo previdnost ob obiskih neznancev. Opažaj namreč, da so žrtve drznih tatvin predvsem starejši, tatvine pa storilci izvršujejo v dopoldanskem času.

S preusmerjanjem pozornosti do storitve kaznivega dejanja

KRŠKO Policisti pravijo, da neznanci žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno. Njihov glavni namen je, da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost, sostorilci pa v tem času vstopijo v hišo in izvršijo kaznivo dejanje. Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja.

Ob nenapovedanih obiskih neznancev svetujejo posebno pozornost

Tako občanom svetujejo, da so ob nenapovedanih obiskih neznancev še posebej pozorni in da naj tujcev ne vabijo v hiše in jih imajo ves čas pod nadzorom. "Tudi v primeru, da hišo zapustijo le za kratek čas ali ob delu na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi. Ob pojavu sumljivih oseb naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113," dodajajo policisti.

policija
krško
brežice
kostanjevica na krki
radeče
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja