Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
06.12.2021
19:25
Hrvat v BMWju na Smedniku pred 200 km/h
Foto: PPP Novo mesto
Policisti Postaje prometne policije so v soboto zjutraj na avtocesti izvajali meritve hitrosti z video nadzornim sistemom provida.

S Smednika proti Drnovem z več kot 200 km/h

KRŠKO Voznik osebnega avtomobila BMW 340 ixD GT švicarskih registrskih oznak je iz smeri Smednika proti Drnovem vozil tudi več kot 200 km/h. Na razdalji kilometra in pol so mu policisti ob zmanjšani vidljivosti zaradi megle izmerili povprečno hitrost 198 km/h. Policisti so kršitelja na Drnovem ustavili in ugotovili, da gre za 20-letnega državljana Švice, ki je voznik začetnik, saj je vozniški izpit opravil pred manj kot pol leta.

1200 evrov, devet kazenskih točk in leto dni prepovedi vožnje po naših cestah

Policisti so o kršitvah tujega državljana obvestili pristojno sodišče v Brežicah in sodnica mu je v postopku izrekla globo v višini 1.200 evrov in stransko sankcijo devetih kazenskih točk. Na podlagi sodbe so kršitelju za leto dni prepovedali vožnjo po slovenskih cestah.

Policija, kljuka

41-letni Sevničan je pihnil za 2,8 promila alkoholov

Sevniški policisti so v nedeljo nekaj pred 19. uro med kontrolo prometa pri Hrastovici zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault laguna. Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, kršitelj znakov sevniških policistov sprva ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in ustavil v Prelesju.

Alkotest je pokazal, zakaj je možakar bežal

Kmalu je policistom postalo jasno, zakaj je možakar bežal. Med postopkom so namreč ugotovili, da ima 41-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 1,33 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za storjeni kršitvi določa kazen v višini 1.700 evrov in 23 kazenskih točk.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja