Skip to main content
V Posavju 19.1° C Sobota, 15. avgust 2020
05.03.2020
12:18
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti na Čatežu ob Savi prijeli 33-letnika, ki je v avtomobilu prevažal sedem tujcev, med njimi pet Iračanov. Na Zalokah so prijeli

Pri Čatežu ob Savi ustavili 33-letnega Slovenca

Prevažal je sedem tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Čateža ob Savi ustavili osebni avtomobil BMW slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni državljan Slovenije v vozilu prevaža sedem tujcev, od tega pet državljanov Iraka, državljana Somalije in državljana Pakistana. Tujci so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Kaznivega dejanja osumljen tudi 23-letni Pakistanec

Policisti so v nadaljevanju ugotovili, da je kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države osumljen tudi 23-letni potnik, državljan Pakistana, ki je prav tako sodeloval pri sprovajanju tujcev.

33-letnik v avtu prevažal pet Iračanov, Somalijca in Pakistanca

Policijski postopki še niso zaključeni

"Osumljencema so odvzeli prostost in ju bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s šestimi tujci pa še potekajo," dodajajo policisti.

63-letnika na Zalokah ulovili z državljanoma Srbije in Kosova

V sredo, nekaj po 20. uri je bilo, so policisti na avtocestnem postajališču Zaloke izsledili in prijeli 63-letnega državljana Slovenije in mu zasegli osebni avtomobil Volkswagen passat, v katerem je prevažal državljana Srbije in državljana Kosova, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo.

Privedli ga bodo pred preiskovalnega sodnika

Policisti bodo osumljenca s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

(eP)

policija

Pridružite se nam