Skip to main content
Torek, 28. november 2023
01.05.2022
10:57
Foto: arhiv ePosavje
Včeraj dopoldne je pri naselju Arto v sevniški občini pri sečnji v gozdu drevo padlo na 22-letnika, ki je podlegel poškodbam.

Tragična nesreča pri sečnji dreves

Regijski center za obveščanje iz Brežic je v soboto malo po deveti uri dopoldne obvestil policiste o nesreči pri sečnji dreves na Artu. "Po prvih ugotovitvah ogleda je lastnik gozda podiral drevesa, pri tem si je pomagal s traktorjem z vitlo in dvema pomagačema. Pri žaganju bukve se je eden od njiju umikal v smeri padanja drevesa, ki ga je zadelo s krošnjo. 22-letnik je negibno obležal in mu tudi posredovanje zdravstvenega osebja ni moglo več pomagati," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Padel s strehe, zlomil si je roko

V soboto sta se na območju Posavja zgodili še dve delovni nesreči. "Zjutraj so policiste in reševalce klicali v Krško vas. Tam je 54-letnemu delavcu pri sestopu iz lestve na streho, kjer so montirali sončno elektrarno, spodrsnilo. Pri padcu z višine približno štirih metrov si je zlomil roko. Zaščitne opreme ni uporabljal," so sporočili z novomeške policijske uprave, Regijski center za obveščanje Brežice pa poroča tudi o nesreči, ki se je zgodila malo po 14. uri na območju naselja Gorenje Brezovo v občini Krško, kjer se je pri delu z motorno žago poškodoval občan. Pomoč je poiskal sam v UC Celje, dodajajo.

(Policijska uprava Novo mesto, ReCO Brežice, eP)

 

krško
nesreča

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja