Skip to main content
V Posavju -4.7° C Sreda, 8. februar 2023
03.09.2020
12:24
Nesreča v Martinji vasi
Foto: PGD Sevnica
Na nezavarovanem železniškem prehodu na lokalni cesti Martinja vas - Dolenje Jesenice v občini Mokronog - Trebelno je zjutraj prišlo do nesreče med vlakom in avtomobilom. Kaj pravijo policisti?

Železniška nesreča v Martinji vasi v občini Mokronog - Trebelno

Na pomoč tudi ekipe iz Sevnice

SEVNICA Kakor pravijo na servisu 112, je ob 7.06 je na nezavarovanem železniškem prehodu na lokalni cesti Martinja vas - Dolenje Jesenice  v občini Mokronog - Trebelno prišlo do prometne nesreče, v kateri je vlak trčil v osebno vozilo. "Vozilo je po trčenju odbilo proti strugi potoka Jeseniščica, kjer je obviselo naslonjeno na železniški most," dodajajo v sporočilu.

Gasilci iz Sevnice, Trebnjega in Mokronoga

Gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Sevnica, Trebnje in Mokronog so zavarovali kraj nesreče, iz vozila rešili poškodovano voznico, pomagali potnikom pri sestopu iz vlaka, preventivno namestili pivnike na gladino potoka, izvlekli vozilo iz struge in odklopili akumulator.

Reševalci iz Trebnjega in Sevnice

Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Trebnje in nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Sevnica so na kraju oskrbeli poškodovano voznico in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje. Na kraju so bili prisotni policisti Policijske postaje Trebnje in Policijske postaje Sevnica ter preiskovalec železniških nesreč.

Nesreča v Martinji vasi pri Mokronogu

(11:19) Kaj o nesreči pravijo na Policijski upravi Novo mesto?

30-letnica zapeljala na prehod ravno v trenutku, ko je iz Sevnice pripeljal potniški vlak

Na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so bili nekaj po sedmi uri zjutraj obveščeni o trčenju vlaka in osebnega avtomobila. Po prvih ugotovitvah je 30-letna voznica osebnega avtomobila peljala po lokalni cesti iz Mokronoga proti Gorenjim Jesenicam. Na prehod ceste čez železniško progo, ki je zavarovan z »Andrejevim križem«, je zapeljala ravno v trenutku, ko je iz Sevnice pripeljal potniški vlak.

Avtomobil odbilo v potok, reševalci so voznico odpeljali v novomeško bolnišnico

Prišlo je do trka, pri čemer je avtomobil odbilo v bližnji potok, tako da so reševalcem in policistom pri delu morali pomagati tudi gasilci iz Sevnice in Trebnjega. Reševalci so na kraju oskrbeli voznico osebnega avtomobila in jo odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico. Kot so ob 11. uri in 11 minut sporočili s Policijske uprave Novo mesto, "kakšne poškodbe ima, policiji še niso sporočili. V avtu je bila sama. Strojevodja, sprevodnika in potniki na vlaku se ob trku niso poškodovali. "

Okoli 11. ure so garniture začeli umikati proti postaji v Trebnjem

Trebanjski policisti so opravili ogled kraja, o dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, kraj so si ogledali tudi inšpektorji Slovenskih železnic, okoli enajste ure pa so železniško garnituro začeli umikati proti železniški postaji Trebnje.

Fotogalerija (Foto: Policijska uprava Novo mesto):

(eP)

sevnica
pgd sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja