Skip to main content
V Posavju 2.6° C Torek, 7. december 2021
03.05.2021
07:50
Požar na Orehovem
Foto: PGD Sevnica
Od sobote do ponedeljka so na Regijskem centru za obveščanje Brežice zabeležili tudi tri nesreče, dve tehnični intervenciji in požar, posredovali pa so 22 klicev za nujno pomoč.

Sobota

Nesreča pri Malem Kamnu

V soboto ob 12.28 je na regionalni cesti v naselju Mali Kamen padel motorist. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili baterijo in do prihoda reševalcev motoristu nudili prvo pomoč. Prav tako so pomagali pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so motorista na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice.

Padel s skirojem in si zlomil roko

Nekaj kasneje, ob 14.45, je na Bohoričevi ulici v Krškem otrok pri vožnji s skirojem padel in si zlomil roko. Krški reševalci so opravili imobilizacijo roke, oskrbeli otroka in ga prepeljali v brežiško bolnišnico.

Požar na Orehovem

Zvečer, ob 18.39 je bilo, so bili na Regijskem centru za obveščanje Brežice obveščeni, da je na brežini reke Save blizu naselja Orehovo v občini Sevnica zagorelo zaradi nepogašenega kurišča. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica.

Nedelja

Dve tehnični intervenciji

V nedeljo ob 10.29 so na Aškerčevi ulici v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško rešili ujeto osebo v dvigalu večstanovanjskega bloka in odpravilo napako na dvigalu. Dobri dve uri in pol pozneje, ob 13.04, pa so na Trdinovi ulici v Brežicah gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice nudili pomoč občanu, ki je padel v stanovanju. Na kraju je bila prisotna zdravnica nujne medicinske pomoči Brežice, ki je občana pregledala.

Padec kolesarja

V nedeljskem popoldnevu se je ob 15.56 na cesti Boštanj - Radeče pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice. 

Gorelo vozilo

Ob 21.15 je v romskem naselju Kerinov Grm, občina Krško, gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili krški poklicni gasilci, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe.

NMP Krško, rešilec 112

22 klicev za nujno pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od sobote zjutraj do ponedeljka zjutraj posredovali 22 pozivov za nujno medicinsko pomoč, v občini Brežice so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pišece porabnikom v naselju Križe pripeljali 5 m3 pitne vode.

Prejšnji teden v Posavju 13 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili trinajst izrednih dogodkov, od tega sedem v občini Krško, tri v občini Brežice in tri v občini Sevnica.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam