Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
02.08.2021
14:10
Foto: arhiv ePosavje
V tokratni policijski kroniki kar tri prometne nesreče s pobegom. Kolesarka poškodovana pri Boštanju, 44-letnik na kolesu vinjen, pod gasom tudi tovornjakar iz Bolgarije.

38-letnik ob 2400 evrov, za nagrado še 18 kazenskih točk

Policisti so bili v petek nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri počivališču Starine v smeri proti Obrežju, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in nadaljeval z vožnjo.

Na podlagi opisa vozila so policisti pobeglega povzročitelja izsledili ter med postopkom ugotovili, da je 38-letni kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,62 miligramov alkohola.

Policisti bodo o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, Zakon o pravilih cestnega prometa pa za omenjene kršitve določa globo v višini 2400 evrov in 18 kazenskih točk. 

Stanovanjska strategija Občine Krško do 2025

V Krškem nesrečo povzročil 18-letni voznik začetnik

Krški policisti so bili v noči na nedeljo obveščeni, da naj bi v Krškem voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo in odpeljal s kraja nesreče.

Policisti so na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili in ustavili ter ugotovili, da je 18-letni voznik začetnik vozil pod vplivom alkohola. Mladenič je ostal brez vozniškega dovoljenja, policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Tako so mu policisti zaradi neprilagojene hitrosti, zapustitve kraja prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola izdali plačilni nalog v višini 1100 evrov in izrekli sedem kazenskih točk.

25-letnica trčila v drug avtomobil in pobegnila

O prometni nesreči s pobegom so bili v nedeljo zvečer obveščeni tudi sevniški policisti. Po prijavi naj bi voznik osebnega avtomobila na pakirnem prostoru stanovanjskega bloka trčil v drug avtomobil in pobegnil s kraja.

Na podlagi opisa so policisti izsledili pobeglo voznico in med postopkom se je izkazalo, da je 25-letnica imela v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola. Pa so ji zato izdali plačilni nalog v višini 1520 evrov in izrekli 16 kazenskih točk.

Zameško, Boštanj

Nesreča med Zameškim in Smednikom

Šentjernejski policisti so v petek okoli 22.30 obravnavali prometno nesrečo med Zameškim in Smednikom. Ugotovili so, da je 19-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in se prevrnil.Policisti so povzročitelju, ki je vozil pod vplivom alkohola in se v nesreči ni poškodoval, zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Nesreča v Boštanju

V soboto dopoldne je po prvih ugotovitvah in zbranih obvestili policistov 36-letni voznik v krožišču v Boštanju ob prehitevanju trčil v 60-letno kolesarko, ki je padla in se poškodovala. Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo in bodo na podlagi ugotovitev zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Pri Slinovcah vinjen za balanco

V soboto okoli 13.30 so bili na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto obveščeni, da reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi padel s kolesom na območju naselja Slinovce. Krški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 44-letni moški kolesaril v skupini kolesarjev, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval.

"Med postopkom so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligramov alkohola," pravijo na Policijski upravi Novo mesto. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Bolgar napihal na Obrežju

V nedeljo popoldne je na mejnem prehodu Obrežje na vstopu v Slovenijo voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak zaradi nepravilnega premika trčil v tovorno vozilo srbskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da je 39-letni povzročitelj iz Bolgarije pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,73 miligramov alkohola.

Policisti so mu odvzeli prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in privedli v postopek pred pristojno sodišče.

(eP)

krško
sevnica
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja