Skip to main content
V Posavju 7.3° C Sreda, 7. december 2022
22.11.2021
10:51
Brestanica, december 2020
Foto: arhiv ePosavje
V soboto nekaj pred 18. uro so policisti na številko 113 prejeli klic, da naj bi se zgodil umor v Brestanici. Na kraj so takoj napotili več policistov in reševalce z zdravnico.

Umor v Brestanici

KRŠKO V stanovanjski hiši v Brestanici so našli mrtvo 69-letno žensko in poškodovanega osumljenca, osumljenega 79-letnika so najprej zdravniško oskrbeli, nato pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora pridržali na policijski postaji. Pridržanje so naknadno prekinili in osumljenega še isto noč hospitalizirali v psihiatrični ustanovi, pravijo policisti.

Ogled kraja dejanja je potekal pozno v noč

Ogled kraja dogodka, na med domačini poznanem delu Brestanice "Na Dorcu", je vodila dežurna preiskovalna sodnica z dežurno državno tožilko in ob strokovni pomoči kriminalistov ter forenzičnih strokovnjakov Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto.

Policija, avtomobil

Preiskava dogodka še ni končana

Preiskovalna sodnica je za pokojno odredila sodno obdukcijo, s katero bodo ugotovili vzrok in čas smrti ter druge okoliščine smrti. Policisti in kriminalisti zdaj nadaljujejo z intenzivno kriminalistično preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin primera.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja