Skip to main content
V Posavju 1.3° C Petek, 27. januar 2023
06.07.2020
14:47
Foto: PMP Obrežje
V bolgarskem tovornjaku na Obrežju so policisti odkrili pet Afganistancev, pri nadzoru državne meje na območju celotne policijske uprave še pa so izsledili še 21 tujcev.

V bolgarskem tovornjaku policisti odkrili pet Afganistancev

Skriti med tovorom

Na mejni prehod Obrežje je v petek, 3. julija, na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom

Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Pri nadzoru meje izsledili 21 tujcev

Postopki s tujci še niso zaključeni

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med petkom in ponedeljkom, 3. in 6. julijem, pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju Lokev, Gabra, Štrekljevca, Brega pri Sinjem Vrhu, Tanče Gore (na območju Policijske postaje Črnomelj), Šutne, Podbočja (na območju Policijske postaje Krško), Loč (na območju Policijske postaje Brežice) in Karteljeva (na območju Policijske postaje Novo mesto) izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

12 je bilo državljanov Pakistana

"Policijski postopki z 12 državljani Pakistana, štirimi državljani Maroka, tremi državljani Tunizije in dvema državljanoma Alžirije še niso zaključeni," dodajajo policisti.

(eP)

policija
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi