Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
17.02.2022
11:13
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V sredo so policisti obravnavali sedem prometnih nesreč, v Brežicah je neznanec na avto vrgel steklenico, policisti so prijeli Afganistance, Alžirca in Maročana.

V sredo sedem prometnih nesreč

V sredo so policisti obravnavali sedem prometnih nesreč z materialno škodo, šest od teh zaradi trkov z različno divjadjo. Na cesti Šentjanž – Radeče so sevniški policisti popoldne obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti 26-letnega voznika. Ker je z neprimerno hitrostjo pripeljal v ovinek, je zadek vozila zaneslo, da je trčil v nasproti vozeče vozilo. Policisti so obema udeležencema odredili preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je pri 26-letniku pokazal rezultat 0,35 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

47-letnik žalil soseda

Policisti so obravnavali tri kršitve javnega reda in miru na javnem kraju. V Krški vasi so brežiški policisti napisali plačilni nalog 47-letniku, ki je med prepisom žalil soseda.

Odnesli električne vodnike

Neznanci so pred trgovskim centrom v Brežicah odtujili dvajset metrov električnega vodnika, ki je bil napeljan iz objekta do zabojnika za gostinsko dejavnost, ki je nameščen pred centrom.

Na avto vrgli steklenico

Na parkirišču pod brežiško tržnico so policisti obravnavali poškodovanje avtomobila, v katerega je neznanec ponoči vrgel steklenico in razbil vetrobransko steklo. Lastnik je prijavil tudi poškodovana prednja vreta. Skupaj naj bi mu naredili za okoli šeststo evrov škode.

Pri montaži sončne elektrarne se je poškodoval 22-letnik

V Radečah se je v sredo pri montaži sončne elektrarne poškodoval 22-letni delavec, kateremu je zdrsnila lestev, prislonjena na streho stanovanjske hiše. Policisti pravijo, daje 22-letnik  padel približno tri metre globoko in se hudo poškodoval. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje varnosti pri delu.

Pri Ločah Afganistanca, v Sevnici Maročan in Alžirec

Nekaj po polnoči so brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, pri Ločah prijeli osem državljanov Afganistana. Sevniški policisti so ob pol šestih zjutraj na železniški postaji prijeli državljana Maroka in Alžirije, za katera so ugotovili, da sta državno mejo prestopila nezakonito nekje na območju Brežic. V postopek so jih preveli brežiški policisti, postopki s tujci še niso zaključeni.

(eP)

radeče
krško
brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja