Skip to main content
V Posavju -3.1° C Sreda, 1. februar 2023
29.11.2021
18:10
Helikopter v Brežicah
Foto: ePosavje.com
V Brežicah popoldne znova pristal helikopter, gasilci in reševalci so pomagali v Kostanjevici na Krki, do konca leta dva dneva zaprta cesta Breg - Jurklošter v Lahovem Grabnu.

Helikopter v Brežicah

Sredi Brežic je v ponedeljkovem popoldnevu znova pristal helikopter Bell-412 Slovenske vojske. Ob 13.15 je namreč posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu medicinske ekipe Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana prepeljala obolelo osebo iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana v Splošno bolnišnico Brežice.

Pomoč v Kostanjevici na Krki

Ob 12.51 so na Oražnovi ulici v Kostanjevici na Krki gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica na Krki odprli vrata stanovanjskega objekta, v katerem se je nahajala obolela oseba in pomagali reševalcem pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so obolelo osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Zapora ceste zaradi izgradnje mostu čez Lahovnico

Podjetje AGM Nemec d.o.o., obvešča o delni in popolni zapori državne ceste RT – 933, odsek 1193 Breg – Jurklošter (od km 11,300 do km 11,500), v času od 29. novembra od 7. ure do 24. decembra do 17. ure. Popolna zapora z obvozom do dva dneva bo v terminu do 22. decembra 2021. Izvajalec del zaporo potrebuje zaradi gradnje mostu čez Lahovnico.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč

(eP)

helikopter
slovenska vojska
brežice
nmp krško
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja