Skip to main content
V Posavju 27° C Ponedeljek, 8. avgust 2022
25.07.2022
12:34
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Samo v brežiški občini so policisti med vikendom prijeli 110 tujcev, izsledili so jih na večih lokacijah, med prijetimi je bilo največ državljanov Bangladeša.

V brežiški občini med vikendom prijeli 110 tujcev

BREŽICE Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 43 državljanov Bangladeša, 39 državljanov Burundija, 17 državljanov Indije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Nepala, tri državljane Irana in državljana Iraka. Tujce so prijeli na območju krajev Brezje pri Veliki Dolini, Ponikve, Rigonce, Slovenska vas, Mostec, Laze, Jesenice, Koritno, Trnje, Brežice in Loče.

18 tujcev drugod po Dolenjski in Beli krajini

Na območju Policijske postaje Črnomelj so pri Bregu pri Sinjem vrhu in Dragatušu izsledili še sedem državljanov Bangladeša in pet državljanov Pakistana, na območju Policijske postaje Metlika so pri Drašičih prijeli dva državljana Afganistana in na območju Policijske postaje Novo mesto štiri državljane Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo policisti.

brežice
državna meja

Pridružite se nam