Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
30.09.2021
13:45
Foto: ePosavje
Policisti na Obrežju so v treh tovornjakih odkrili pet tujcev, brežiški policisti so pri nadzoru zelene meje prijeli še 11 tujcev - največ je bilo Irancev.

V treh tovornjakih pet tujcev

Dva bolgarska tovornjaka

BREŽICE Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta poskušala nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se prav tako poskušala izogniti mejni kontroli.

Turški tovornjak

Okoli 19. ure so zaradi poskusa izmika mejni kontroli obravnavali še državljana Afganistana, ki so ga našli v tovornem vozilu turških registrskih oznak. Policisti so tujce po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom, pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

Na območju brežiške policijske postaje prijeli 11 tujcev

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mihalovca izsledili in prijeli sedem državljanov Irana, na Prilipah dva državljana Irana in državljana Afganistana, na območju Dvorc državljana Irana, metliški policisti pa so v Metliki prijeli državljana Nigerije.

Postopki s tujci še niso zaključeni

"Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni," pravijo policisti.

(eP)

brežice
državna meja
obrežje

Pridružite se nam

Poglejte tudi