Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
31.08.2022
13:15
Policija, marica
Foto: arhiv ePosavje
V torek so policisti na območju brežiške občine prijeli 57 tujcev, v Brezju pri Veliki Dolini so lovili 28-letnika s Kosova, ki je čez mejo pripeljal 8 državljanov Turčije.

Na območju Posavja prijeli 57 tujcev

Turki so imeli pomočnika

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so v Brezju pri Veliki Dolini prijeli osem tujcev, državljanov Turčije, ki so mejo prestopili izven mejnega prehoda. Zraven so prijeli še 28-letnega državljana Kosova z urejenim bivanjem na Hrvaškem, ki je bil, kot vse kaže, njihov vodič. Ko je ugledal policiste, se je podal v beg, a so ga nekaj kasneje prijeli, vklenili in pridržali. V delo so se vključili še novomeški kriminalisti.

10 Malijcev in prav toliko državljanov Burundija

V Novi vasi pri Mokricah so prijeli deset državljanov Malija, v Mihalovcu pa še šest državljanov Burundija in med njimi dva otroka. Policisti vodniki službenih psov so v ponedeljek dopoldne v Brezju pri Veliki dolini prijeli štiri državljane Burundija.

Postopki s tujci še niso zaključeni

V Rigoncah prijeli tri Kubance, v Sobenji vasi pet Indijcev in devet Sirijcev

Brežiški policisti so popoldne prijeli tri državljane Kube, ki so prišli do Rigonc mimo mejnega prehoda. V Sobenji vasi so policisti prijeli pet državljanov Indije.

Ponikve, Slovenska vas

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so pri Sobenji vasi prijeli devet državljanov Sirije, med njimi je bilo pet otrok). V noči iz torka na sredo pa so brežiški policisti pri Ponikvah prijeli devet državljanov Konga, pri Slovenski vasi pa še tri. Postopki s tujci še niso zaključeni, dodajajo policisti.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi