Skip to main content
V Posavju 4.7° C Torek, 23. 2024
29.04.2022
08:05
Foto: arhiv ePosavje
V četrtek sta se pri delu poškodovala delavca; v dopoldanskem času v tovarni v Krškem, zgodaj popoldne pa v Sevnici. Slednjega so zaradi hujših poškodb s helikopterjem prepeljali v mariborski UKC.

Delovni nesreči v Krškem in Sevnici

V četrtek ob 9.26 je na Tovarniški ulici v Krškem v enem od podjetij prišlo do delovne nesreče, sporočajo z Regijskega centra za obveščanje Brežice. "Posredovali so reševalci NMP Krško, ki so poškodovanega delavca oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe," pišejo v sporočilu.

Zgodaj popoldne, natančneje ob 14.19, se je v podjetju na Prešernovi ulici v Sevnici zgodila še ena nesreča, v kateri se je huje poškodoval delavec. "Reševalci NMP Sevnica so ga na kraju ustrezno oskrbeli. Poletel je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor in poškodovanca prepeljal v UKC Maribor. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe," dodajajo.

Tehnična in druga pomoč

Ob 10.41 so na Delavski ulici na Senovem gasilci PGE Krško nudili pomoč lastniku pri odpiranju osebnega avtomobila, podobno intervencijo so imeli v popoldanskem času, malo pred 18. uro, na Ulici 11. novembra v Leskovcu pri Krškem, ko so s tehničnim posegom odprli osebni avtomobil, v katerem se je nahajal otrok. Tudi sevniški gasilci so pomagali pri odpiranju avtomobila, in sicer ob 14.25 v Orešju nad Sevnico.

(ReCO Brežice, eP)

krško
sevnica
brežice
nesreča

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja