Skip to main content
V Posavju 15.4° C Sobota, 1. oktober 2022
20.11.2020
17:19
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti na železniškem mejnem prehodu v Dobovi in na Obrežju med tovorom odkrili štiri Afganistance, v nesreči na Bizeljskem poškodovana 21-letnica in njen sopotnik.

V Dobovi med žitom našli tri Afganistance

Skrivali so se na podvozju

Policisti Postaje mejne policije Dobova so pri temeljiti mejni kontroli tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal žito, na podvozju našli tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Na Obrežju v tovornem delu turškega tovornjaka še en Afganistanec

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Predali so jih hrvaškim kolegom

Policisti so vse štiri tujce po končanih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

21-letnica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste

S sopotnikom sta se v nesreči lažje poškodovala

Brežiški policisti so bili v četrtek okoli 8.30 obveščeni o prometni nesreči na Bizeljskem. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 21-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in s ceste zapeljala v jarek. "Povzročiteljica nesreča in potnik sta se v nesreči lažje poškodovala," pravijo policisti.

(eP)

brežice
dobova

Pridružite se nam