Skip to main content
V Posavju 16.3° C Ponedeljek, 26. september 2022
07.07.2020
14:41
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v noči na torek pri Gregovcah prijeli sprovajalca in državljanov štirih držav, pri Jeleniku v noči na ponedeljeke Slovenec prevažal štiri Afganistance, prestregli pa so še dva sprovajalca

Pri Gregovcah prijeli večjo skupino tujcev

Čez mejo jim je pomagal 25-letni Hrvat

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na torek pri naselju Gregovce izsledili in prijeli 20 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so prijeli tudi 25-letnega državljana Hrvaške, ki je skupini tujcev omogočil nezakonito prehod državne meje in jih peš vodil v notranjost države.

Hrvata bodo privedli pred preiskovalnega sodnika

Policisti so državljanu Hrvaške odvzeli prostost, nadaljujejo z zbiranjem obvestil, po zaključeni preiskavi pa ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Največ (10) je bilo državljanov Iraka

"Policijski postopki z desetimi državljani Iraka, štiri državljani Irana in po dvema državljanoma Sirije, Nepala in Bangladeša, še niso zaključeni," pravijo policisti.

Trije Slovenci so končali v priporu

Policisti pri Jeleniku ustavili Slovenca v avtomobilu z avstrijskimi tablicami

V noči na ponedeljek pa so policisti pri Jeleniku ustavili osebni avtomobil avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Slovenije v avtomobilu prevaža štiri državljane Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

V bližini so ustavili še volkswagna slovenskih tablic

Policisti so v bližini ustavili še Volkswagen passat slovenskih registrskih oznak, v katerem sta bila še dva državljana Slovenije, ki sta prav tako sodelovala pri sprovajanju tujcev.

Slovence pridržali, mladoletne tujce pa odpeljali v azilni dom

Kriminalisti so avtomobila zasegli in trem osumljencem sprovajanja odvzeli prostost in jih pridržali. Po zaključenem pridržanju jih bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, mladoletne tujce, ki so zaprosili za mednarodno zaščito pa so odpeljali v azilni dom.

Policija, državna meja

Policisti letos prijeli 24 sprovajalcev tujcev čez mejo

Med osumljenci največ Slovencev in Hrvatov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v letošnjem letu med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 24 osumljencev kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. V večini primerov so policisti ugotovili, da so tujci peš nezakonito prestopili državno mejo, osumljenci pa so jih z vozili pričakali v bližini meje in jih poskušali prepeljati v notranjost države. Med osumljenci je bilo največ državljanov Slovenije in Hrvaške.

(eP)

brežice
krško
državna meja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja