Skip to main content
Petek, 22. september 2023
08.07.2020
12:28
Foto: ePosavje
Policisti na Obrežju so v dveh tovornjakih odkrili šest tujcev, pri nadzoru državne meje so jih izsledili še 21, nekaj tudi na območju brežiške in krške občine.

V dveh tovornjakih odkrili šest tujcev

V srbskem tovornjaku Iranec

Na mejni prehod Obrežje je v torek, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Na podvozju vozila so odkrili državljana Irana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

V severnomakedonskem tovornjaku pa pet Afganistancev

Okoli 21. ure je prav tako na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so pri pregledu tovornega dela našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so vseh šest tujcev predali hrvaškim policistom.

Pozor, državna meja

Pri nadzoru meje prijeli 21 tujcev

Nekaj tujcev tudi na Čatežu, pri Ribnici in Slinovcah

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Gorenji Radenci, Dalnje Njive, Srednji Radenci (na območju Policijske postaje Črnomelj), Čatež ob Savi, Ribnica (na območju Policijske postaje Brežice) in Slinovce (na območju Policijske postaje Krško) izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Največ (10) je bilo Maročanov

"Policijski postopki z desetimi državljani Maroka, devetimi državljani Afganistana in dvema državljanoma Pakistana še niso zaključeni," še dodajajo policisti.

(eP)

državna meja
obrežje
policija
brežice
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja