Skip to main content
V Posavju 8.7° C Četrtek, 2. december 2021
15.07.2021
13:20
NMP Krško, rešilec 112
Foto: arhiv ePosavje
V Globokem se je včeraj voznik z osebnim vozilom prevrnil na streho.

Prometna nesreča v Globokem, dva poškodovana

Ob 20.44 se je v Globokem voznik z osebnim vozilom prevrnil na streho, so sporočili z Regijskega centra za obveščanje Brežice. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč policiji ter vlečni službi. Reševalci NMP Brežice so poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Kaj pravijo policisti? Povzročitelj naj bi pred nesrečo divjal po Brežicah

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti opravili ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Honda zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil voznika, ki je ob zavijanju desno zmanjšal hitrost. "Voznik Honde in potnik v vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so ju v bolnišnici." 

Kakor dodajajo, je po prvih ugotovitvah nesrečo povzročil 29-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,73 miligramov alkohola. "Navedbe, da naj bi v času nesreče vozil njegov mladoletni sopotnik, ki je bil prav tako pod vplivom alkohola in nima vozniškega dovoljenja, pa policisti še preiskujejo. Ugotovljeno je bilo tudi, da je voznik Honde pred nesrečo z nevarno vožnjo v Brežicah ogrožal varnost drugih udeležencev v prometu in po mestnih ulicah, kjer je hitrost omejena na 30 km/h vozil s hitrostjo okoli 100 km/h. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper nevarnega voznika na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu," še sporočajo s Policijske uprave Novo mesto.

(eP)

brežice

Pridružite se nam